WAT IS BARF?

BARF staat voor 'Bones And Raw Food'. Ontstaan in de jaren negentig, min of meer ontworpen door de Australische dierenarts Dr. Ian Billinghurst, auteur van het boek 'Give Your Dog a Bonel'. De term wordt gebruikt bij rauwe maaltijden voor honden. Met BARF geef je rauw vlees, orgaanvlees en rauwe, vlezige botten, die van nature de tanden reinigen. Daarnaast als aanvulling gemengde rauwe groenten en fruit, eventueel de resten van de menselijke maaltijd en supplementen. BARF is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoefte van de hond, met respect voor zijn spijsverteringssysteem en met zo weinig mogelijk kwaliteitsverlies. 

Rauwe voeding voor honden & katten

Gezien de meer dan bemoedigende resultaten op het gebied van de gezondheid van honden en katten, verspreidde het rauwe voedselverkeer voor de als huisdier gehouden carnivoren zich zeer snel in de Verenigde Staten, Canada, Engeland en Europa. Vandaag de dag zijn er veel boeken beschikbaar over rauw voedsel. Er zijn steeds meer professionals die het welzijn van dieren hoog heeft staan en overtuigd zijn van de natuurlijke manier van voeren. Ook steeds meer fokkers, dierenartsen, osteopaten en gedragsspecialisten, raken overtuigd. Zij zijn, net als vele eigenaren, verbaasd over de zichtbare positieve effecten op hun metgezel, wanneer deze eenmaal natuurlijk gevoerd wordt! 

Waarom je hond voeren met een BARF dieet?

Het BARF dieet heeft als voordeel dat het uit verse ingrediënten bestaat. Het rauwe voer kan worden aangepast aan de behoeften van het dier om een optimaal gewicht te behouden. Dit dieet maakt het ook mogelijk om voldoende eiwitten te leveren voor het behoud van spieren en vacht. Fruit en groenten zijn een bron van vezels en water en bevorderen een goede spijsverteringstransport. De toevoeging van botten, die de hond kan kauwen, bevordert een goede mondhygiëne. 

Bespaar geld

Rauw voer voor honden bespaart geld op de lange termijn. Zoals er diverse prijzen zijn voor superieure kwaliteit premium brokken is er ook in rauw voedsel verschil in prijzen. Dankzij de gezondheidsvoordelen voor honden en katten, bespaart rauwe voeding geld door het elimineren van voedingssupplementen en medicijnen.

Rauw vlees voor honden & katten    

Je wilt je hond of kat het beste geven wat binnen je mogelijkheden ligt, maar BARF lijkt te ingewikkeld of je bent bang om je hond of kat te kort te doen. Begin dan met een rauw, volledig natuurlijk, compleet en uitgebalanceerd voedsel in de vorm van KVV (Kant en Klaar Vers Vlees). 

Een uitgebalanceerd dieet, 100% rauw en natuurlijk 

Bij het voeren van volledig rauw vlees is het belangrijk dat de juiste percentages in acht worden genomen om tekorten te voorkomen. Jammer genoeg is het moeilijk om te controleren of het voedsel volledig wordt geleverd. De meeste fabrikanten zijn open en eerlijk in hun samenstellingen, maar er zijn ook fabrikanten die je liever niet de samenstelling vertellen. Een goed rauw voedsel voldoet aan de percentages die in BARF worden gebruikt, het zogenaamde prooimodel.

Variatie van diersoorten

Bij het voeren van rauw voedsel is het belangrijk om te variëren met diverse diersoorten. Elke soort bevat andere en verschillende aminozuren en mineralen, wat wenselijk is voor de gezonheid van je hond. Een compleet menu bestaat uit minimaal 4 soorten binnen een periode van 3 weken met uitzondering van vis. Vis kan één keer per week worden toegediend, maar telt niet mee als diersoort.

Dagelijkse inname van rauw vlees via de voeding

De hoeveelheid voedsel van rauw vlees is altijd afhankelijk van de individuele hond. Voor een volwassen hond wordt het ongeveer 2% van zijn lichaamsgewicht aanbevolen. Dus als je hond 30 kilo weegt, bereken je 30.000 gram : 100 x 2 = 600 gram per dag. Voor puppies wordt aanbevolen om te beginnen met 5% per dag. 

 

© 2017 - 2020 mon4pattes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel